BMW SPORTBIKES FINLAND

Sporttipyörät => K1600GT/GTL => Viat & Huollot => Aiheen aloitti: eamk - 21.08.20 - klo:13:08

Otsikko: K 1600 Moottori pätkii
Kirjoitti: eamk - 21.08.20 - klo:13:08
K1600 gt:n moottori pätkii. Huollon mukaan vika ei ollut tulpassa tai puolassa. Ei sytytä vikavaloa ja vikamuistissa ei ole merkkiä. Onko muilla kokemusta samanlaisesta viasta?
Otsikko: Vs: Moottori pätkii
Kirjoitti: eamk - 21.08.20 - klo:13:13
Äänet
Otsikko: Vs: K 1600 Moottori pätkii
Kirjoitti: mp71 - 23.08.20 - klo:13:37
Miten vika alkoi?  Kesken ajon yhtakkia vai huollon tai pesun jalkeen?

Heti kaynnistyksen jalkeen on aika helppo havaita esim. vesisuihkepullon tai infrapunalampomittarin avulla, mika pytty patkii. Juuriputkeen suhuuttaa vetta tai mittaa lammot vrt. muut pytyt. Kylmin ei iske kipinaa tai saa bensaa. Miksei joku muuki vika voi olla.

Loysiko huolto, missa pytyssa vika on vai lukivatko vain vikakoodit?

Kun sylinteri, joka ei toimi loytyy, voi esim. viereisesta sylinterista siirtaa vaihtaa puolan siihen ja jos vika siirtyy mukana on kyseessa puolavika. Jos puola lyo runkoon sopivasta valista ja vain silloin talloin ei tule valttamatta vikakoodia. Lisaksi tulppa voi iskea kipinan irrallaan, mutta paineessa sylinterin sisalla kipina onkin liian heikko.
Otsikko: Vs: K 1600 Moottori pätkii
Kirjoitti: Jussipolo - 23.08.20 - klo:21:38
Kuuntelin ääntä... Olisiko tulpan johto sökö? Jokin pätkii... Puola kun rikkoutuu niin se on mykkä, ei pätki.
Otsikko: Vs: K 1600 Moottori pätkii
Kirjoitti: eamk - 23.08.20 - klo:23:17
Oireillut harvakseltaan jo pitkään. Alkoi suht äkkiä 30000km huollon jälkeen.
Ensin teki sitä kylmänä muutamia kertoja.( oli kuivaa eikä oltu pesty).
Sitten meni yks kesä ettei oireillut ollenkaan. Tänä kesänä alkoi pätkimään lämpimänä kun lähti rauhallisesti liikkeelle. Pari nykäsyä alakierroksilla ja sitten toimi normaalisti.
Nyt jäi vika päälle kesken ajon. Ajettu ensioireiden jälkeen n.11000km

3 sylinteri käy kylmempänä. Vaihtoivat tulpan ja puolan. Ei vaikutusta.

Otsikko: Vs: K 1600 Moottori pätkii
Kirjoitti: K_i_m_i - 24.08.20 - klo:11:01
Kondenssivesi ei poistu tankista? Letku tukossa? Mulla oli K1300S ja jäi lopulta matkalle.. en tiedä. Onko tankki tyhjennetty missään kohtaa?
Otsikko: Vs: K 1600 Moottori pätkii
Kirjoitti: mp71 - 24.08.20 - klo:11:57
Kuuntelin ääntä... Olisiko tulpan johto sökö? Jokin pätkii... Puola kun rikkoutuu niin se on mykkä, ei pätki.

Puolakin voi alkaa lyödä osittain läpi. Sei aina pimene kerralla. Noin se mullakin alkoi edellisessä Ässässä. Lopulta toki pimeni kokonaan se puola. Tässä tapauksessa vaikea sanoa, jos kerran puola ja tulppa jo vaihdettu. Ehdotan, että pistät pyörän käymään ja jos mahdollista katsot sitä tarkkaan läheltä pimeässä ilman katteita. Kipinöinti/läpilyönti voi näkyä silloin kohtuu hyvin silmälläkin ja paikka paljastua. Kelkassa olen läytänyt tuolla tavalla sähkövikoja, joita huollossa ei löydetty.
Otsikko: Vs: K 1600 Moottori pätkii
Kirjoitti: eamk - 28.08.20 - klo:20:28
Vika oli 1. Sylinterin tulpassa ja/tai puolassa. Molemmat vaihdettiin. Kosteutta ollut ilmeisesti reilusti. Kuva liitteenä.
Otsikko: Vs: K 1600 Moottori pätkii
Kirjoitti: mp71 - 30.08.20 - klo:19:01
Hyva, etta vika loyty. Ykkospytty horppaakin helpoiten vetta, kun on laitimmainen. Sama vika oli rahikaisella aikanaan K1200s.
Otsikko: Vs: K 1600 Moottori pätkii
Kirjoitti: Jussipolo - 02.09.20 - klo:17:14
Hyvä tosiaan että vika löytyi. Mulle on kaikki puolat vaihdettu kertaalleen. Kulutustavaraa.
Otsikko: Vs: K 1600 Moottori pätkii
Kirjoitti: mp71 - 03.09.20 - klo:12:20
K1600set taitaa olla yleisesti ottaen tosi luotettavia. Ei oo paljon ongelmia kuulunu. Alkuvuosien malleissa katkaisin-/johtosarjavikoja ja näitä puolia varmaankin.
TinyPortal 1.6.5 © 2005-2020